Ei bine, miercuri, am folosit ultimul borcan cu aceasta mancare delicioasa. Anul trecut am facut pentru prima data, dupa reteta Valentinei I. careia ii multumesc. O alternativa la indemana pentru perioada de post.
Ardeii kapia se coc, se curata de pielite, cotoare si seminte. Se spala si se lasa la scurs, dupa care se taie fasii subtiri pe lung.
Se caleste ceapa dupa gust in putin ulei, se adauga morcov taiat cubulete sau dat pe razatoare.Cand sunt bine distuite, se adauga pasta de tomate si mierea de albine. Se pun fasiile de ardei copti si ardeiul iute tocat marunt ,se potriveste de sare, piper si condimente.
Se lasa sa fiarba toate la foc mic pana se inmoaie si ardeiul. Se umplu borcanele cu mancarica, se adauga 1 lingura de ulei si una aspirina, se capseaza si se fierb in bai-marin inca 20’, se stinge focul si se lasa asa, pana a doua zi.
Borcanele se scot , se sterg si se depoziteaza in camara.
1
se poate servi ca mancare de post sau ca si garnitura la preparate din carne si peste.