Mancare de ardei kapia-copti

de lia maria in Conserve, 27 Mai 2010 | 14750 vizualizari

 

Ei bine, miercuri, am folosit ultimul borcan cu aceasta mancare delicioasa. Anul trecut am facut pentru prima data, dupa reteta Valentinei I. careia ii multumesc. O alternativa la indemana pentru perioada de post.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg ardei capia
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 5 linguri pasta de tomate
  • 3 lingurite miere de albine
  • 1 ardei iute verde si 1 rosu
  • sare, piper, cimbru, foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei kapia-copti:

Ardeii kapia se coc, se curata de pielite, cotoare si seminte. Se spala si se lasa la scurs, dupa care se taie fasii subtiri pe lung.

Se caleste ceapa dupa gust in putin ulei, se adauga morcov taiat cubulete sau dat pe razatoare.Cand sunt bine distuite, se adauga pasta de tomate si mierea de albine. Se pun fasiile de ardei copti si ardeiul iute tocat marunt ,se potriveste de sare, piper si condimente.

Se lasa sa fiarba toate la foc mic pana se inmoaie si ardeiul. Se umplu borcanele cu mancarica, se adauga 1 lingura de ulei si una aspirina, se capseaza si se fierb in bai-marin inca 20’, se stinge focul si se lasa asa, pana a doua zi.

Borcanele se scot , se sterg si se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

se poate servi ca mancare de post sau ca si garnitura la preparate din carne si peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ardei kapia-copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Ina 1

27.05.2010, 17:30

Se pare ca e ziua conservelor Mama ce bunatate aici! Eu ii coc si-i pun la pungi, in congelator, decojiti si fara cotor

dicarmencitta1957 1

27.05.2010, 18:53

Lia draga mea,arata super si sunt sigura ca este o bunatate,ca o zacusca doar ca ii lipseste vanata.Eu am facut ardei kapia copt,l-am dat prin ulei si l-am pus la congelator in pungulite,tot pentru mancare sau sosuri.Felicitari si 5 furculite.

nadina73 1

28.05.2010, 00:53

super bun 5 furci mari de tot si un borcan la pachet

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Catina cu miere, la borcan - pt imunitate si vitamina C