Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca

de Oana in Mancaruri de post, 6 Iul 2017 | 14344 vizualizari

 

Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca este sanatoasa, gustoasa si, dupa cum vei vedea in curand, tare usor de preparat!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca
  • 500 g fasole verde
  • 2 cepe
  • cate jumatate de ardei gras rosu, verde si galben
  • 200 gr cubulete de rosii in bulion
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de marar si patrunjel tocat marunt
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca

Pentru aceasta mancare, poti folosi fasole verde proaspata sau congelata, in functie de sezon. Eu am fasole verde congelata :) 
Pentru inceput, taie ceapa si ardeiul gras cubulete. Pune uleiul la incins intr-o craticioara si soteaza ceapa. Adauga paprika, sare si piper dupa gust si apoi ardeiul gras. Cand s-au inmuiat, adauga o cana cu apa fierbinte si pune fasolea verde. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba 15 minute la foc potrivit sau pana cand legumele sunt fierte. Pune apoi cubuletele de rosii in bulion si mai lasa sa dea cateva clocote.

Opreste focul si pune imediat usturoiul dat pe razatoare si verdeata tocata marunt. Serviti alaturi de paine de casa sau mamaliguta. Recomandam si fasole verde la borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de orez cu ciuperci si usturoi la wok