Mancare de linte

de Julie in Mancaruri de post, 26 Mai 2010 | 9636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g linte uscata(verde),
  • o ceapa potrivita,
  • un morcov,
  • un ardei gras rosu,
  • 4 linguri bulion,
  • ulei,
  • condimente.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte:

Se lasa lintea la inmuiat 3-4 ore. Se pune la fiert cu un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu si cateva seminte de chimen.(pentru a evita balonarea). Dupa ce a fiert se scurge de apa.

Intr-un vas separat se calesc in ulei ceapa tocata marunt,ardeiul gras si morcovul taiate cuburi. Dupa ce s-au calit se adauga peste linte.
Se pune bulionul si inca o ceasca cu apa si se mai da un clocot -doua. Se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,marar sau patrunjel,busuioc.

Se serveste ca atare cu acrituri sau ca garnitura pentru diverse alte mancaruri

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

ana 1

26.05.2010, 11:41

Lintea ca lintea,dar pepenele mmm o bunatate!

dicarmencitta1957 1

26.05.2010, 12:44

Salivez si eu dupa pepenele rosu murat,dar si dupa linte.Dau si eu 5 furculite pentru o jumatate de feliiuta de pepene rosu.

Julie 1

26.05.2010, 14:45

Pentru cinci furculite primiti o felie intreaga!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu ardei copti si linte