Mancare de pere cu carne

de Corinuta in Porc, 5 Noi 2010 | 12965 vizualizari

 

O mancare ardelenesca prea putin cunoscuta, dar ea exista, s-a pastrat ici si colo in Ardeal si a fost descoperita de Radu Anton Roman. Eu pot sa va spun doar atat: delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc (sau de pui, sau de vita)
  • 2 kg pere de toamna tarzie, tari ca gutuia
  • 2 linguri de untura
  • 1 paharut de vin
  • 2-3 cepe rosii
  • sare, piper, boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pere cu carne:

Se taie ceapa felii si se trage in untura. Carnea se taie in imbucaturi mari si se arunca langa ceapa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu vin si cu apa, se condimenteaza cu piper si boia si se lasa sa fiarba acoperita la foc mic.

Se curata perele de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se pun la prajit in untura pana capata o crusta auriu-aramie.

Cand tocana-i aproape gata se potriveste de sare, se adauga perele si se mai lasa un sfert de ora sa fiarba.

Daca va place gustul dulce-acrisor, cu siguranta o sa va placa si tocana asta. E din ciclul "ca la mama acasa".

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pere cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]