Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 27 Mar 2015 | 16286 vizualizari

 

Ne place mult ca pilaful sa aiba bobul bine fiert dar ferm nu moale , asa mai uscat si cu o pojghita crocanta . Gustul deosebit a fost subliniat de aroma ciupercilor pleurotus. Am reusit sa obtin un pilaf perfect pe gustul tuturor folosind Multicookerul de la Philips, din dotare .

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 300 gr ciuperci pleurotus
  • 500 gr orez cu bobul mare
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 1 morcov taiat cuburi
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare piper
  • rucola verde
  • rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus:

  1. Se spala, se scurg si se taie felii ciupercile .
  2. Se seteaza Multicookerul pe Fry- prajire pentru 15 minute .
  3. Caliti usor ceapa si morcovul , adugati si ciupercile . Se pune si orezul si se caleste pana devine sticlos .
  4. Setati programul pilaf . Adugati apa cat sa depaseasca cu doua degete nivelul orezului . Condimentati cu sare si piper dupa gust. Adaugati patrunjelul verde tocat .
  5. Nu se mai intervine in timpul procesului de fierbere . Dupa 30 minute am rasfirat usor cu o furculita orezul ca sa se aereze .La terminarea programului aparatul atentioneaza sonor ,se decupleaza automat si trece pe mentinere la cald .
  6. Eu am dorit o pojghita mai crocanta si am mai pus 10 minute pe Fry .
  7. Cu grija sa nu va ardeti rasturnati pilaful pe o farfurie si serviti cu salata de cruditati prefereta . Noi am servit cu rucola si rosii cherry .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

ieri la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena scazuta la tigaie