Mâncare de spanac cu ciuperci

de Panacris in Mancaruri de post, 7 Ian 2014 | 6421 vizualizari

 

Nu știu dacă a mai probat cineva rețeta asta? Dar ideea mi-a venit instant, deoarece aveam o mână de ciuperci cu care nu știam ce să fac;) Și a ieșit un preparat foarte bun;)

 

INGREDIENTE

  • spanac congelat cca. 1000 g,
  • usturoi 1 căpățână,
  • ulei de măsline,
  • codițe de ciuperci cca. 300 g,
  • făină albă de grâu 2-3 linguri,
  • sare iodată.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de spanac cu ciuperci:

Spanacul decongelat se călește în puțin ulei, împreună cu usturoiul curățat și pisat, cca. 5 minute la foc mic, neacoperit. Între timp codițele de ciuperci curățate se taie rondele și se adaugă la amestecul de ciuperci.  

Se completează cu cca. 500 ml apă rece, să acopere amestecul cam un deget, apoi se lasă la fiert cca. 10 minute, la foc mic, neacoperit. Făina se dezleagă cu puțină apă rece și se adaugă la mâncărică, pentru a se lega, și se amestecă contiuu pentru a nu face cocoloașe, cca. 2-3 minute, se asezonează de sare și se oprește focul. Mâncărica se consumă fierbinte alături de mămăligă sau pâine.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru zilele de dulce și gurmanzi, mâncărica poate fi acompaniată de preparate din carne sau ouă ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de spanac cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelam90 1

08.01.2014, 08:14

Interesanta combinatia!

laura_n 1

09.01.2014, 09:42

Crisule, noroc de tine! nu m-as fi gandit niciodata sa le combin, insa cred ca e perfecta combinatia! bvoo!

Panacris 1

09.01.2014, 14:48

Laura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti