Mancarica de carnati cu rosii

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 21 Mai 2018 | 4516 vizualizari

 

Iata o reteta traditionala din Mauritius si din insula Reunion- le rougail.
Termenul rougail este de origine indiana, mai precis din limba tamoule care este vorbita pe ambele insule. Rougail poate fi de asemenea o garnitura/salata pimentata  de rosii - vezi aicea reteta.
Cel mai cunoscut rougail este cel cu carnati afumati dar se poate face si cu peste, cu creveti, cu pui afumat etc.
Reteta de baza este compusa din rosii, ghimbir, ceapa, curcuma, piment la care se adauga carne, peste, fructe de mare etc.
Cum nu este inca sezonul rosiilor de calitate, am folosit sosul meu de rosii de casa parfumat cu piper de Sichuan - reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/mancarica-de-carnati-cu-rosii-rougail.html

 

INGREDIENTE

  • 3 carnati afumati de calitate
  • 1 ceapa
  • 2 rosii frumoasa sau o conserva de rosii intregi daca nu suntem in sezon sau 40 cl sos de rosii de casa
  • 2 linguri bulion/concentrat de rosii
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 1 lingurita de curcuma
  • sare, piper
  • 2 felii de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 2 linguri de ulei (n-am avut nevoie)
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de carnati cu rosii:

Taiati carnatii in felii subtiri si puneti-i la prajit intr-o tigaie fara grasime.

Rumeniti-i bine, scoateti-i din tigaie si dati deoparte.

Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati marunt ghimbirul.

In aceeasi tigaie, in grasimea ramasa de la carnati sau intr-un pic de ulei puneti la prajit ceapa, ghimbirul cu pudra de curcuma si cu paprika afumata.

Adaugati apoi sosul de rosii de casa (sau rosiile proaspete taiate marunt sau conserva de rosii).

Puneti concentratul de rosii si 15 cl de apa.

Lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10 minute.

Verificati de sare si piper si presarati patrunjel proaspat tocat.

Pregati un orez natur ca garnitura.

O mancare simpla de facut, dar cat de delicioasa.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate de asemenea servi cu linte rosie: puneti la fiert lintea in apa cu un kub de pui timp de 8 - 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de carnati cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bame cu pui la cuptor