Mancarica de linte rosie de post

de PopaAngela in Mancaruri de post, 31 Mar 2019 | 4663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de linte rosie de 500 de grame 
  • 2 morcovi 
  • 3 cepe
  • 1 ardei rosu 
  • ulei 100 de ml 
  • bulion - optional
  • 4 catei de usturoi 
  • sare 
  • piper dupa gust
  • 1 cana de 200 de ml de apa 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte rosie de post:

Se lasa la hidratat lintea rosie de pe o zi pe alta, apoi se strecoara si se clateste cu apa rece, dupa care taiem 2 cepe albe solzisori si le calim in ulei la  foc mic vreo 5 -10  min, apoi adaugam pe rand morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri  mici, usturoiul ras si ardeiul taiat marunt si le inabusim impreuna vreo 5 min, apoi adaugam lintea si adaugam si 1 cana de apa de 200 de ml de apa si le fierbem la foc mic vreo 50 - 60 min , pana  vedem ca este facuta lintea, din cand in cand  mai amestecam ca sa nu se prinda de cratita . 

Cand este gata, intr-o tigaie taiem 1 ceapa rosie juliene, o  calim 5 min pana devine moale si sticloasa, apoi o adaugam peste lintea rosie.

Va doresc pofta buna si un post usor !   

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte rosie de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Tabita _ 1

02.04.2019, 00:45

mena29 1

02.04.2019, 08:41

Foarte bună și foarte sănătoasă, lintea!

dantes 1

02.04.2019, 11:01

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu ceapa rosie