Mancarica de vinete cu ardei copti

de Oana in Mancaruri de post, 10 Apr 2011 | 21780 vizualizari

 

De post sau cu putina "carnita" pentru pofticiosi :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari
  • 500 g vinete coapte congelate
  • un borcan ardei capia copti (800g) sau 6-8 ardei
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • o legatura patrunjel verde tocat fin
  • o cutie de rosii in bulion (400 g)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de vinete cu ardei copti:

Ceapa se curata si se taie cubulete, ardeiul copt se scurge si se taie cuburi mari, vinetele dezghetate se lasa la scurs, rosiile in bulion se taie cubulete.

Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul, se adauga ceapa si o ceasca de apa calda. Se lasa putin la inmuiat, apoi se adaga vinetele si ardeiul copt plus o cana cu apa fiarta. Se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, 15 minute. Cand ceapa este inmuiata se adauga condimentele dupa gust si rosiile in bulion. Se mai fierbe 10 minute, daca mai este nevoie se mai adauga putina apa fiarta. Dupa ce se opreste focul se adauga usturoiul presat bine si patrunjelul verde tocat fin.

Se poate servi cu mamaliguta, ca si preparat de post sau cu un copanel, un pieptisor de pui pt. cei ce nu tin post :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vinete cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete orientale- a la Vladut