Marang Dessert

de mary993 in Prajituri, 14 Apr 2014 | 3702 vizualizari

 

Am luat reteta de la o prietena suedeza iar ea,o luase la randul ei dintr/o revista in urma cu cateva luni..Vi/l recomand desertul sa/l incercati..reteta e dublata in cantitati asta pentru ca ieri ne/a apucat o pofta mare de dulciuri.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU 2 foi de marang:
  • 8 albusuri pentru o foaie de marang necesita 4.
  • 2 lg maizena
  • 2 lg otet alb
  • 3 dl zahar
  • Pentru kolla săs
  • 2 dl sirop transparent maroniu se gaseste in magazine asemanator cu glucoza la grosime.
  • 2 dl zahar
  • 2dl frisca lichida
  • 1,5 dl coccos chips
  • Pentru crema de frisca
  • 6 dl frisca lichida
  • zahar puneti cat va place de dulce
  • 3 dl yogurt turcesc
  • 2 banane taiate felii
  • 500 gr afine congelate si cu zahar deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marang Dessert:

Pentru o foaie se bat 4 albusuri spuma bine, apoi se adauga zaharul, 1 lg maizena si o lg de otet. Se pune pe o tava tapetata. Cuptorul sa fie incins la 150 grade inainte de a se pune foaia inauntru. Se tine 45 minute in cuptor, se stinge cuptorul si foaia se lasa inauntru. Intre cuptor si usa am pus o lg de lemn sa se raceasca putin mai repede. Cand foaia e rece se rupe bucatele. Va fi crocanta ca un biscuite.

Pentru a face sosul punem intr-o oala pe aragaz siropul, zaharul si frisca lichida. Se da in clocot apoi se lasa la racit. O data semiracita se pune cocosul. Apoi am batut frisca lichida am pus zaharul si la final cu o lingura am pus cei 3 dl yogurt turcesc.

Intre timp afinele se decongelasera.

 

TIPS-URI

1

se pot pune orice fel de fructe care sa inlocuiasca afinele dar bananele va sfatuiesc sa nu lipseasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marang Dessert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Miha 1

14.04.2014, 20:15

La ingrediente ai scris galbenusuri, iar la preparare spui de albusuri. Cum e corect?

Marang e denumirea corecta sau Mereng (bezea)?

Rocsi 1

14.04.2014, 20:46

mary993 1

15.04.2014, 09:13

albusuri.Eu stiu de marang si ultimul #a#,are 2 puncte deasupra si se pronunta #e#dar nu imi merge la tastatura!Si da,cred ca e bezea pe Romana.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat