Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

de Retete_gustoase in Dulciuri, 8 Apr 2025 | 350 vizualizari

 

Maritozzi sunt niste chifle dulci umplute cu crema multa, un desert originar din Italia. De-a lungul timpul, reteta a fost adaptata astfel incat astazi le putem pregati in diferite moduri: cu aluat oparit, cu miere, insiropate sau nu. Cert este ca sunt foarte gustoase.
Pentru Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca, sunt necesare ingredientele urmatoare: faina, drojdie, oua, zahar, unt, lapte, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca:
  • 500 g faina tip 00
  • 80 g zahar
  • 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 60 g unt moale
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • un praf de sare
  • In plus:
  • 1 ou + 1 lingura lapte
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml smantana pentru frisca (min. 30% grasime)
  • 3 linguri zahar pudra (dupa gust)
  • vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca:

Cum se prepara Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca:

Dizolvă drojdia în laptele călduț cu o linguriță de zahăr și las-o asa 5-10 minute până devine spumoasă.

Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, ouăle, laptele cu drojdia activată, vanilia, coaja de portocală și sarea. Frământă până obții un aluat elastic (poți framanta cu ajutorul unui robot). Adaugă untul moale, treptat, până se încorporează bine.

Acoperă aluatul și lasă-l la dospit 1,5–2 ore într-un loc cald, până își dublează volumul.

Împarte aluatul în 8–10 bile egale. Modelează-le sub forma de chifle usor evale. Așază-le pe o tavă tapetata cu hârtie de copt și mai lasă-le la crescut 30–40 min.

Unge chiflele cu ou bătut cu lapte și coace-le în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 20–25 minute, până devin aurii.

Dupa ce s-au copt, scoate tava si lasă chiflele să se răcească complet. 

Mixeaza smantana rece cu zahărul pudră până devine fermă. Taie fiecare chiflă pe lung, fără să le separi complet și umple-le cu frișcă. In mod tradițional, frișca se netezește frumos la nivelul marginii.

Garniseste-le cu fructe proaspete sau cu un mot de frisca.

 Incearca si reteta de Mini franzelute cu lapte, pufoase si bune sau reteta de Chifle dulci cu mere si nuci.

Iti recomandam si reteta de Painici cu merisoare, cu un aluat bun si pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ensaimada din Mallorca