Mavromatika(salata de fasole)

de Doralinda in Mancaruri de post, 20 Ian 2013 | 6022 vizualizari

 

Sincera sa fiu, prima oara cand am vazut acest tip de fasole, a fost in grecia si e folosita ca o salata care mi-a placut tare mult! bobul de fasole e alb si cu o pata neagra in mijloc, si e unul dintre tipuri de fasole care fierbe foarte usor si repede si care nu necesita sa ramana peste noapte in apa.
In traducere, mavromatika inseamna "ochi negru"

 

INGREDIENTE

  • 500 gr acest tip de fasole
  • 1 ceapa
  • patrunjel dupa gust
  • sare
  • piper
  • ulei masline
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mavromatika(salata de fasole):

Punem la fiert fasolea , apoi cand e gata o scurgem si o lasam putin sa se raceasca. Taiem felii ceapa, patrunjelul il tocam, apoi amestecam totul si sezonam dupa gust cu sare, piper, otet si ulei ( e indicat sa puneti destul ulei, ptr ca fasolea se imbiba repede si va ramane uscata)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mavromatika(salata de fasole)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole rosie (uscata)