Mazare cu friganele

de gugugh in Mancaruri cu carne, 21 Oct 2010 | 3864 vizualizari

 

buna rau in aceasta varianta

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie mazare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei (gras, kapia, gogosar, la alegere)
  • ulei
  • carnita la alegere
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • marar proaspat
  • Pentru friganele: 
  • felii de paine
  • ou 
  • sare
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu friganele:

Pentru mancarica de mazare procedam astfel: carnita o spalam, o portionam si o punem la fiert . se fierbe pana e patrunsa bine.
Ceapa se taie solzisori si se caleste in cateva linguri ulei apoi se adauga ardeiul taiat cubulete, dupa ce s-a patruns si ceapa si ardeiul se adauga si carnea si mazarea din cutie cu tot cu zeama ei. Se fierbe cateva clocote apoi se adauga pasat tomate se asezoneaza cu sare si piper si la sfarsit adaugam mararul tocat marunt.

Pentru friganele taiem painea felii, oul il batem bine si punem un praf de sare. Uleiul il incingem bine bine si dam felia de paine prin ou nu se insista si se rpajeste in uleiul incins. Se scoate pe hartie absorbanta. Se serveste calda cu mancarica de mazare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu orez si mazare