Melc umplut cu gem

de ianculubita in Dulciuri, 20 Mar 2014 | 3363 vizualizari

 

Acest melc e ca un corn umplut cu gem dar mai mare;efoarte bun,cu un gust dulce acrisor

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150ml lapte
  • 20g drojdie
  • 500g faina
  • 1lingura zahar pudra
  • 2oua
  • sare
  • 1galbenus
  • 50g unt
  • 3linguri smantana
  • Umplutura
  • 1borcan cu gem de oricare aveti
  • 40ml rom
  • 1plic zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melc umplut cu gem:

Amestecam drojdia cu lapte caldut,2-3linguri faina,1lingurita zahar si lasam sa creasca;

rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta,adaugam ouale batute cu galbenus,zahar,un praf de sare;

framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit,acoperim vasul si lasam sa creasca

In acest timp,amestecam gemul cu rom,zahar vanilat si lasam deoparte.

Dupa ce aluatul a crescut,facem o foaie groasa de 5mm,intindem gemul pe ea,rulam si asezam in forma rotunda unsa cu unt,in forma de melc;

ungem melcul cu smantana si lasam sa mai creasca apoi dam la cuptor 40min la foc mic

Dupa ce s-a racit feliem si servim

TIPS-URI

1

gemul pe care-l folositi,neaparat trebuie sa fie mai tare,altfel in amestec cu romul,nu mai poate fi rulat

Daca ti-a placut reteta noastra "Melc umplut cu gem" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu gem