Melcisori cu rahat si miere

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Mar 2013 | 4459 vizualizari

 

Am vazut reteta la Gusti Bucataras si mi-a placut din prima.Am tot asteptat sa gasesc garant pentru aluaturi dospite,nici o sansa in Campina,am incercat la Ploiesti,nici acolo,de parca e din aur garantul asta.Asa ca m-am documentat cam ce este garantul si am improvizat,la risc,dar a meritat,mi-au iesit,zic eu....

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar farin
  • 600 g faina
  • 1 plic drojdie uscata DR.Oetker
  • 1 plic praf de copt DR.Oetker
  • 150 g margarina rama
  • 250 ml lapte
  • cca 200-300 g rahat colorat
  • cca 100 g miere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu rahat si miere:

Topim margarina si o lasam sa se raceasca. 3 galbenusuri le frecam cu 50 g zahar farin si cu 100 g margarina topita si racita.

Separat amestecam faina cu praful de copt si drojdia uscata. Peste galbenusurile frecate adaucam 100 ml lapte, omogenizam si turnam peste faina. Framantam adaugand si restul de lapte. Se formeaza o coca pe care o lasam la dospit 15-20 minute, dupa care intindem o foaie, intindem si restul de margarina si impachetam. Apoi intindem foaia si o impartim in 12 fasii lungi de cca 2 degete grosime. Punem rahatul, strangem fasiile, rasucim si formam melcisorul.

Galbenusul ramas se amesteca cu o lingura de lapte si se ung melcisorii, se dau la cuptorul preincalzit cca 30-35 minute. Se ung cu miere cand sunt scosi din cuptor.

Sunt deliciosi.

TIPS-URI

1

am adaugat in compozitie si o lingura de smantana groasa

2

am pus peste galbenusuri si un praf de sare

3

cand am bagat la cuptor am pus o cratita cu apa dedesupt sa nu se arda pe fund melcisorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu rahat si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_gabytza 1

19.03.2013, 18:40

minunatiarunca unu si l mn

delia64 1

19.03.2013, 19:12

Rocsi 1

19.03.2013, 21:34

Imi plac si mie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Waffles inimioare