Pentru ca maine este Sfantul Andrei si pe piticul meu il cheama si Andrei, am pregatit niste aperitive demne de un pitic :)...o gradina cu ciupercute si melcisori
Ciupercute:
Ouale se fierb tare, se decojesc si se taie pe din doua pe orizontala ;la fel si rosiile, pe care le scobim.
Scoatem galbenusurile fierte si le pasam cu furculita.
Calim ceapa si usturoiul tocate marunt in unt, dupa care adaugam ficateii de pui; ii tinem pe foc pana se patruind bine, apoi ii facem pasta si ii lasam la racit.
Amesteam compozitia de ficatei cu galbenusurile pasate si condimentam cu sare, piper si marar.
Ne apucam de format ciupercutele: umplem ouale si rosia cu pasta de ficatei si le unim.
Orman rosia cu puncte de branza topita.
Melcisorii:
Se taie castraveciorii in doua pe lungime si ii lasam sa se scurga putin.
Preparam o crema de branza din unt, branza de vaci, cascaval si marar.
Taiem feliile de sunca pe din doua si ne apucam de facut cochiliile melcisorrilor: ungem fiecare feliuta de sunca cu pasta de braza si rulam strans.
Pt asamblarea melcisorilor, crestam putin partea din castravete peste care va veni cochilia si prindem cu o jumare de scobitoare.
Antenutele melcisorilor le facem din scobitori, sau din coditele de ptrunjel, iar ochii din cuisoare.
1
Pentru a arata cat mai natural, am facut gradinita din fasii de salata verde tocata marunt.