Melcusori dulci

de Adele in Mancare copii, 22 Oct 2014 | 7200 vizualizari

 

Sunt deliciosi :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300-400 gr faina.
  • 1 ou.
  • 50 gr margarina/unt.
  • 4 linguri zahar.
  • 50 ml lapte.
  • 5 gr drojdie .
  • Umplutura :
  • Gem de prune cu nuca.
  • Ciocolata cu nuca.
  • Decor:
  • Zahar pudra vanilat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcusori dulci:

Laptele se pune la incalzit dupa care se toarna intr-un pahar si se dizolva drojdia in el.Intr-un vas se amesteca oul si zaharul cu un tel ,treptat se adauga untul/margarina topita si se amesteca bine ,se pune putin cate putin faina ,laptele cu drojdia dizolvata ,se framanta aluatul pe masa de lucru.Dupa care se lasa 30 de minute la crescut ,acoperit cu un prosop.

Aluatul se imparte in doua,din fiecare parte s eintinde cate o foaie subtire,dupa care una se unge cu crema de ciocolata amestecata cu nuca macinata ,se ruleaza se taie in bucati de 2 cm fiecare ,se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.Dupa care si celalata foaie ramasa care se unge cu gem de prune si nuca macinata si se procedeaza la fel.Tava se da la cuptor pentru 20 de minute la 200  °.

Cand sunt gata si s-au racit putin se aseaza in platou si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcusori dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]