Incearca reteta noastra delicioasa si rapida de merdenele din foi de placinta! Perfecte pentru orice ocazie, aceste merdenele crocante si savuroase sunt usor de preparat si vor fi pe placul intregii familii.
Pentru aceste Merdenele din foi de placinta, reteta gustoasa si rapida ai nevoie de urmatoarele ingrediente: foi placinta, telemea, branza burduf, branza vaci, oua, smantana.
Cum se prepara Merdenele din foi de placinta, reteta gustoasa si rapida
Foile de placinta se lasa la dezghetat.
Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu smantana, 3 galbenusuri si zaharul vanilat.
Se ia o foaie de placinta, se unge din loc in loc, cu ulei cu ajutorul unei pensule si se indoaie in doua. (vezi poze)
Se pune in mijloc un patrat de branza, lasand marginile goale pentru a se putea plia.
Se da cu ulei si se pliaza marginile spre mijloc, sa se petreaca 1 cm.
Se ia alta foaie de placinta, se unge cu ulei si se indoaie in doua.
Se pune in mijlocul ei bucata inpaturita anterior cu partea impaturita in jos.
Se unge cu ulei si se impatureste la fel si se pune, in tava tapetata cu hartie de copt, cu partea impaturita in jos.
Se fac asa toate merdenelele si se pun in tava. Mie mi-au iesit 7 deoarece am avut 14 foi in pachet.
Se ung cu galbenus de ou si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.
Se scot, se lasa un minut sa respire si se acopera cu un prosop udat si stors bine pana aproape se racesc.
Se lasa la racit complet si se pun pe un platou.
Incearca si reteta de Merdenele cu branza sau varianta de Placinte cu carne, tot cu foi de placinta.
Iti recomandam si reteta de Placinte foioase cu telemea, la cuptor, foarte gustoase si bune.
Pofta Buna!