Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta

de Miha in Torturi, 22 Iun 2010 | 11712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat bezea:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Inghetata de ciocolata cu menta:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml sirop de menta
  • 250 ml frisca
  • 200 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta:

Blat bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma tare, lucioasa si care face turturi in momentul in care se scoate paleta mixerului. Spre sfarsit se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie.

In tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde un strat uniform de bezea si de jur imprejur se spriteaza o bordura cu "moturi" :)

Tava se da la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana bezeaua incepe sa se aureasca, in jur de 3-4 ore. Blatul de bezea va trebui sa fie uscat si crocant.

Inghetata de ciocolata:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se adauga ciocolata si cacao, se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand compozitia s-a racit se adauga siropul de menta si frisca batuta. Se omogenizeaza si se da vasul la congelator pentru cateva ore.

Blatul de bezea racit se "umple" cu bombite de inghetata si se presara cu bilute de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu fructe de padure