Merlan in sos de smantana cu praz si morcov

de Catalina L in Peste, 5 Mar 2016 | 3676 vizualizari

 

Va propun o reteta de peste delicioasa foarte ușor și rapid de facut ..... am folosit peste si creveti proaspeti (crevetii pot fi deja fierti).
Daca puteti, cumparati peste proaspat in favoarea celui congelat, si asta nu pentru ca cel congelat si-ar pierde din proprietati, ci pentru ca nu avem garantia unei congelari corecte.
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1-2 fileuri de merlan proaspete (cca 300 gr)
  • 8 creveți cruzi sau fierti
  • 1 praz
  • 1 morcov mic
  • 20 cl de smantana lichida
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de sos soia
  • 1 linguriță pudra de curry
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 lingura de faina
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlan in sos de smantana cu praz si morcov:

Se spală bine prazul,  si se indeparteaza  partea verde care este tare. 

Se taie în 2 pe lungime şi pe urmă il taiem peştişori.

Se toaca marunt ghimbirul. 

Se curata morcovul si se taie in rondele foarte subțiri. 

Curatam creveții, lăsând doar coada pentru aspect. 

Cu un prosop de hârtie uscam fileul pestele. Se taie fileu în două. Făinăm usor peștele. 

Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul- 2 linguri. 

Adaugati creveții, pestele și le sotati pe fiecare parte.

Adaugăm sosul de soia si se lasă la foc mic încă 2-3 minute. 

Scoatem si rezervăm. 

În aceeași tigaie adaugăm 1 lingura de ulei de măsline si prajim prazul tocat și rondelele de morcovi.

Gatiti la foc mic, amestecând din când în când. 

Se adauga smantana, sare, piper si pudra de curry. Amestecam.

Se pun deasupra fileurile de merlan și creveții.

Gătiti impreuna timp de 5-10 minute. 

Este delicios .....

http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/merlan-in-sos-de-smantana-cu-praz-si.html

TIPS-URI

1

atentie merlanul este foarte fraged, nu trebuie gatit mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlan in sos de smantana cu praz si morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi