În urmă cu mulți ani, am găsit această denumire ("mic dejun continental") în oferta unei agenții de turism și cum nu știam despre ce este vorba, m-am interesat. Am găsit pe internet informația căutată, la această adresă, care merită consultată la nevoie:.
http://www.family-holiday.ro/mic-dictionar-pe-intelesul-tuturor/
În versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și îmbietor masa. El se compune dintr-o băutură caldă, nealcoolică (ceai, cafea, capuccino), la care se asociază laptele.
La aceasta se adaugă meniul fix, pentru acest gen de mic dejun și anume: produse de panificație, sau de patiserie, unt, dulceață (sau miere) și apă minerală.
Am pus pe masă unt de casă, miere naturală de salcâm și dulceață de caise, producție proprie.
În afara acestui mic dejun continental, mai este micul dejun englezesc ("english breakfast") care pe lângă ceea ce există în meniul complet, mai are cârnăciori de porc, sau șuncă prăjite, ouă fierte, sau prăjite, pâine prăjită, roșii și suc de fructe.
Micul dejun american ("american breakfast") conține, în afară de ceea ce se găsește în micul dejun continental și renumitele clătite, omleta simplă, sau cu diferite ingrediente, sucul natural de fructe...
În funcție de sezon, la noi există un alt gen de mic dejun tradițional, pe care l-am găsit pe acest site: https://www.bucataras.ro/retete/mic-dejun-traditional-de-sezon-75260.html
1
Un meniu bun/o mâncare bună trebuie să fie și frumos prezentat(ă).