Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 19 Dec 2013 | 3391 vizualizari

 

Pentru că am întâlnit persoane care strâmbă din nas când aud de rucola, am să încep prin a vă spune câte ceva despre această verdeață incredibil de sănătoasă.
Deși are un conținut caloric foarte mic, este o sursă importantă de fibre alimentare, vitamine precum A, C, K sau P, dar și fier și potasiu. Are însușirea de a îmbunătăți calitatea sângelui. Rucola nu conține grăsimi sau colesterol, iar nivelul de sodiu este foarte scăzut. Este sățioasă și ajută la diminuarea consumului de grăsimi. Este un mijloc excelent de prevenire și combatere a aterosclerozei, ischemiei cardiace și a accidentelor vasculare, mărind flexibilitatea și permeabilitatea vaselor de sânge. De asemenea, consumul frunzelor de rucola ferește organismul de infecții și îi sporește capacitatea de apărare, crescând imunitatea acestuia. Infecțiile renale și intestinale sunt prevenite eficient, rucola având un efect antiinfecțios puternic datorită uleiului volatil pe care aceasta îl conține și care distruge eficient bacteriile ce produc aceste boli ori le inhibă dezvoltarea.
Acestea fiind spuse, să vedem care sunt ingredientele:

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • rucola
  • șuncă ( recomand șunca în care se vede fibra )
  • telemea de bivoliță
  • cașcaval cu verdeață
  • 30 ml lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță:

Ouăle se bat cu telul pentru amestecuri ușoare, apoi se adaugă șunca, telemeaua și o mână de rucola, aici folosindu-se mixerul vertical cu cuțit. Adăugăm laptele, iar pentru încorporare folosim din nou telul.

Într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsimi, coacem omleta pe ambele părți. Vom obține un mic dejun pufos și foarte gustos.

Este o rețetă extrem de ușor de preparat care nouă ne place mult. Am servit alături de frunze de rucola proaspete, cașcaval cu verdețuri și măsline.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu urda