Midii în sos de vin și portocale

de Panacris in Fructe de mare, 16 Iun 2013 | 5218 vizualizari

 

Prima oară în viață am gătit midii! Bya ralu mulțumesc pentru inspirație și susținere.

 

INGREDIENTE

  • midii 3000 g,
  • portocale 6 bucăți,
  • vin alb sec 1000 ml,
  • unt 250 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • verdețuri ( rozmarin, tarhon, cimbru, amsățui, măghiran, busuioc, lavandă, coriandru)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii în sos de vin și portocale:

Cel mai mult durează curățirea midiilor de toate impuritățile. Atenție se spală sub jet de apă rece cu un burete de sârmă, midiile trebuie să fie închise, dacă sunt chiar puțin deschise, se vor arunca.

Untul se topește într-un vas, încăpător (fiind o cantitate mare de midii,) se adaugă sucul de portocale, sare, piper și mirodenii, apoi se adaugă midiile și vinul, se acoperă vasul, se amestecă midiile prin răsucirea vasului, se lasă la foc iute, cca. 15 minute, până ce s-au deschis toate midiile și scăzut vinul, formându-se un fel de sos.

Se servesc imediat, simple sau cu puțin orez și sosul format.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii în sos de vin și portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii in sos scazut de smantana picant(reteta nr 500)