Midii în stil luxemburghez

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 13 Mai 2013 | 5982 vizualizari

 

De fiecare dată când intru în contact cu o ţară nouă, fie în mod direct, fie în mod indirect, încerc să aflu cât mai multe despre cultura acesteia, dar mai ales despre specificul bucătăriei naţionale. Luxemburg pare să nu aibă o bucătărie proprie prea dezvoltată, însă se simt influenţele franceze, precum şi cele germanice, iar în ultima vreme, chiar spaniole sau portugheze. Aşadar, din cele câteva preparate declarate tradiţional luxemburgheze, am ales să prepar aceste midii, gătite simplist, dar cu un gust care depăşeşte aşteptările.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg midii proaspete cu cochilie
  • 80 grame unt
  • 1 morcov mediu, tăiat rondele
  • 1 tulpină ţelină, tăiată rondele
  • 5 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 crenguță proaspătă de cimbru
  • 300 ml vin alb Riesling
  • 1/2 legătură pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii în stil luxemburghez:

Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă.

Într-un mojar, se pasează 3 căței de usturoi cu puțină sare și se amestecă cu 40 de grame de unt. La final, se adaugă și puțin piper.

Într-o tigaie/ oală se încălzesc 40 grame unt. Când nu mai face spumă, se adaugă 2 căței de usturoi și ceapa și se sotează 3-4 minute. Apoi, se adaugă morcovul, țelina, cimbrul și 50 ml vin. Se aduce la punctul de fierbere și se gătesc 15 minute. 

Se adaugă midiile și restul de vin, se dă focul la mare și se acoperă. Se scutură tigaia/oala după 2-3 minute ca midiile să nu se prindă de baza tigăii/ oalei. Se mai lasă 3 minute, apoi se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul și untul aromatizat cu usturoi obținut anterior. 

Midiile care nu s-au deschis nu se consumă.

Se servesc imediat.

TIPS-URI

1

De obicei, acestea se consumă cu cartofi prăjiți și pâine cu unt și usturoi

2

Vin recomadat: Riesling

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii în stil luxemburghez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inele de calamar cu creveti, peste si orez