Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2012 | 3441 vizualizari

 

Am fost la cumparaturi. Intr-un magazin. Si am vazut niste vinete de care m-am lipit cu maaare dragoste. Adevarul e ca n-as putea trai fara legume. In principiu incerc sa mananc legume de la mine din gradina (fara chimicale), insa acum iarna ma apuca asa o pofta de legume proaspete, incat nu mai conteaza de unde provin.

Bun, si acum ca am doua vinete, ce fac cu ele? Tot din magazin am cumparat si niste prosciutto + mozzarella. Prin urmare o sa fie o italieneasca. Buuun si mai departe? Uite asa mi-au zburatacit mie gandurile pana acasa, si m-am hotarat. Va avea multe straturi succesive din bunatatile alea cumparate. Asa ca se va numi millefeuille :)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete nu foarte mari
  • 200 g prosciutto
  • 300 g mozzarella
  • putin parmezan ras
  • putin ulei de masline extravergine
  • busuioc si oregano uscate pt presarat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto:

Taie vinetele in felii subtiri si presara-le cu putina sare. Lasa-le 2-3 ore, apoi clateste-le si scurge-le bine.

Taie prosciutto in bucati mai mici si rupe mozzarella in bucatele. Daca folosesti mozzarella adevarata, n-ar trebui sa poti s-o tai cu cutitul pt ca e moale si se desface in fasii. De aceea am zis s-o rupi.

Intr-o forma sau tava mai inalta, pune straturi succesive de vanata, mozzarella, vanata, prosciutto, vanata, mozzarella, samd pana termini tot. Ultimul start sa fie mozzarella.

Toarna deasupra putin ulei de masline, presara busuioc, oregano si parmezan.

Pune tava in cuptorul incalzit la 180 C pentru 25- 35 minute. In final vinetele trebuie sa fie moi.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Lau 1

21.03.2012, 08:09

gustos

Laly 1

21.03.2012, 09:24

Buuuuuuun

MIUTA 1

21.03.2012, 12:42

As servi si eu ca tare bine arata imi ploua in gura de pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei copti umpluti cu crema de branza, nuci si busuioc