Minciunele crocante

de MOKUSKA in Dulciuri, 6 Iun 2014 | 6684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 20 -25 linguri de faina
  • 5 linguri de smantana (sau de iaurt)
  • 4 linguri unt topit
  • 3 galbenusuri de ou
  • praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat sau mujdei de usturoi si smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele crocante:

Galbenusurile se amesteca cu untul topit, smantana, praful de sare si treptat adaugam faina pana obtinem o coca nelipicioasa dar nu foarte tare.(dupa plac se poate adauga in faina un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, asa devin mai pufoase, dar noua ne plac mai crocante).

Aluatul se intinde cca 1/2 cm grosime, se taie fasii de latime de 2 degete, dupa care se taie in romburi si le crestam in mijloc. Coltul rombului se rasuceste prin gaura si asa obtinem forma rasucita.

Minciunelele se prajesc in ulei incins, dupa care se scot pe o hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de ulei.

Se servesc cu zahar vanilat sau cu mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele crocante" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine