Mini Cheesecake - cu crema de branza Philadelphia

de Catalina L in Dulciuri, 21 Mar 2015 | 5454 vizualizari

 

Tinand cont ca era prima dată când am folosit crema de brânză Philadelphia,am decis să fac un mini cheesecake (am împărțit cantitățile de crema in 3).
Mi-era teamă de amestecul dulce și sărat dar mai ales de cantitatea initiala de 900 g de Philadelphia .... :))
Rezultatul a fost un deliciu, le mini imi convine la perfectiune - a fost chiar mai gustos după 48 de ore.


Inainte sa ajunga la New York in cautarea desavarsirii , cheesecake-ul era servit sportivilor la primele Jocuri Olimpice, in Grecia Antică. Apoi in jurul, anului 1000 a ajuns in Europa de Vest, in Italia si Anglia.
Gratie imigrantilor, la sfarsitul secolului XIX, New York-ul gusta acest delicios desert.
De atunci, restaurantele americane au in meniu propria varianta de cheesecake.

 

INGREDIENTE

  • 110 g biscuiți digestivi
  • 60g unt
  • 10g zahar
  • 300g de "cremă de brânză" Philadelphia
  • 15g faina
  • esenta vanilie
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 80g zahar
  • 1 ou intreg
  • 80g smantana

Decor " Topping " :

  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Cheesecake - cu crema de branza Philadelphia:

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se macina fin biscuitii cu robotul. Adăugați zahărul și untul topit.

Se amestecă bine.  Tapetati fundul formei cu hartie de copt si puneti biscuitii apasand bine.
Am folosit o tava de tort de 18 cm. Se coace la 160 ° C timp de 10 minute.
Punem crema de brânză într-un bol și se amestecă cu mixerul la viteză mică timp de 2 minute.

Adăugați zahărul, făina, vanilia și se amestecă bine. Adaugati coaja de lamaie si zeama, oul și în final crema. Se amestecă.

Se toarnă în forma unsa pe margini cu unt. 

Se pune o tigaie mică cu apă pe fundul cuptorului.

Se da cheesecake-ul la cuptor si se coace timp de 10 minute la 200ºC , apoi se reduce temperatura la 90 ° C și se coace  timp de 20 de minute.
Este gata cand mijlocul tremura ca o piftie dar marginile sunt ferme.
Lasati-l la racit in cuptor.

Puneti-l apoi in frigider in forma pentru 6-8 ore sau lasati-l la rece toata noaptea.

Pregătiți "topping-ul" : puneti smântâna, zahărul și zeama de lamaie intr-un castron mic. Se amestecă bine. 
Se toarna peste cheesecake si se niveleaza cu o spatulă. 
Puneți la frigider timp de minim o ora.
Se serveste rece.

Poftă bună !!!

Reteta originala a fost pentru o forma de 23 cm. Veti gasi cantitățile corespunzătoare și instrucțiunile de gătit peblogul lui Bernard - mulțumiri lui Bernard pentru aceasta reteta ...

TIPS-URI

1

Este gata cand mijlocul tremura ca o piftie dar marginile sunt ferme

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Cheesecake - cu crema de branza Philadelphia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale