Am facut o prajitura cu sos de capsuni si mi-a ramas in plus. M-am gandit sa fac cateva clatite. Am adaugat in compozitia lor 2 linguri de sos. Daca nu aveti, puteti folosii si 2 linguri de gem.
"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite"!
Mod de preparare sos de capsuni:
Eu am folosit 200 g capsuni congelate. Am facut o prajitura si mi-au ramas si doua linguri pentru compozitia de clatite. Pasam capsunele. Intr- o oala mica punem capsunele la foc mediu cu 2 linguri de zahar. Amestecam 10 minute pana sosul se ingroasa.
Mod de preparare clatite:
Topim untul. Intr-un vas amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat si praful de sare). Mixam cele 2 oua cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingredientele uscate. Mixam. Adaugam cele 2 linguri de sos de capsune sau cele 2 linguri de gem. Mixam. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam putina compozitie in mijlocul tigaii. Facem mini clatite. Lasam clatita aproximativ 1 minut, iar apoi o intoarcem.
Crema de smantana:
Intr-un bol mixam smanatana cu untul tinut la temperatura camerei aproximativ 2 minute pana se incorporeaza. Adaugam 1 lingura de zahar pudra, 1 lingura de esenta de vanilie si 40 ml de lapte. Mixam. Lasam crema de smantana aproximativ 20 de minute la frigider. Turnam crema peste clatite si putem servii. Pofta buna!
1
Puteti pune peste crema de smantana ( dupa ce o puneti peste clatite) si o lingurita de dulceata sau gem.