inspiratia diaconta,multumesc de reteta sunt delicioase
Cernem faina si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia. Adaugam si cele 3 linguri de unt racit, adaugam laptele rece si framantam un aluat nelipicios si elastic. Acoperim si lasam intr-un loc calduros 1 ora, sa fie lipsit de aer si curenti.
Cele 200 g unt la temperatura camerei le amestecam cu faina si punem la frigider pana dospeste aluatul.
Pe masa infainata scoatem aluatul si intindem o foaie dreptunghiulara, ungem cu 2/3 din unt, apoi impachetam foaia in 3, aducand partea de sus in mijloc si cea de jos peste partea de sus. Punem aluatul intr-o punga si dam la frigider 1 ora. Scoatem alautul si procedam ca la etapa anterioara, il ungem cu untul ramas, impaturim si dam la frigider 1 ora. Il scoatem, il intindem si il impaturim si il dam pentru ultima oara la frigider,
Intindem o foaie dreptunghiulara si taiem tringhiuri, asezam umplutura pe partea lata si rulam de la baza spre varf. Le asezam in tava cu distanta intre ele si le lasam sa creasca intr-un loc cald. Le ungem cu oul batut cu lapte si dam la cuptor pentru cca 30 min.