Mini eclere cu ciocolata

de Alinutza80 in Prajituri, 11 Mar 2012 | 5515 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru coji:
  • 250 ml apa
  • 100g margarina
  • 250g faina
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 2 oua
  • 1 lingura margarina
  • 1 esenta de rom
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere cu ciocolata:

Cojile se pregatesc asa:

Se pune intr-o cratita apa,zaharul,sarea si margarina la foc mic si cand clocoteste se aduga toata faina odata si se mesteca foarte bine,sa nu ramana cocoloase.Se lasa la racit.Dupa ce se raceste se adauga ouale pe rand avand grija sa nu punem alt ou pana cel dinainte nu a fost bine incorporat.

Se tapeteaza tava de aragaz cu hartie cerata apoi se fac cojile pentru eclere cu lingura.Se pun in cuptorul preancalzit la 180 grade si se lasa sa se coaca.

Crema se pregateste asa:

Se amesteca zaharul,faina,cacaoa si ouale cu laptele recesi se pune la firt la foc mic,mestecand tot timpul pana se face ca o ciulama.Dupa ce s-a fiert se adauga margarina si esenta de rom.

Se lasa la racit ,apoi se umplu cojile.

Restul de crema l-am pus la castronele.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot servii si cu frisca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]