Mini eclere cu ciocolata

de Alinutza80 in Prajituri, 11 Mar 2012 | 4959 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru coji:
  • 250 ml apa
  • 100g margarina
  • 250g faina
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 2 oua
  • 1 lingura margarina
  • 1 esenta de rom
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere cu ciocolata:

Cojile se pregatesc asa:

Se pune intr-o cratita apa,zaharul,sarea si margarina la foc mic si cand clocoteste se aduga toata faina odata si se mesteca foarte bine,sa nu ramana cocoloase.Se lasa la racit.Dupa ce se raceste se adauga ouale pe rand avand grija sa nu punem alt ou pana cel dinainte nu a fost bine incorporat.

Se tapeteaza tava de aragaz cu hartie cerata apoi se fac cojile pentru eclere cu lingura.Se pun in cuptorul preancalzit la 180 grade si se lasa sa se coaca.

Crema se pregateste asa:

Se amesteca zaharul,faina,cacaoa si ouale cu laptele recesi se pune la firt la foc mic,mestecand tot timpul pana se face ca o ciulama.Dupa ce s-a fiert se adauga margarina si esenta de rom.

Se lasa la racit ,apoi se umplu cojile.

Restul de crema l-am pus la castronele.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot servii si cu frisca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini eclere