Mini Tarte cu branza de capra

de _Alina_ in Prajituri, 18 Apr 2013 | 4055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat - pentru 8 cupe
  • 41 g zahar pudra
  • 147 g faina
  • 28 g amidon de porumb
  • 50 ml lapte gras
  • 1 lg ulei palmier
  • Umplutura
  • 250 g branza de capra proaspata
  • 150 ml frisca lichida indulcita (vegetala)
  • 18 g zahar pudra
  • Decor
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Tarte cu branza de capra:

Cupe

1. Amestecam zaharul pudra cu faina, amidonul de porumb, laptele si uleiul de palmier si framantam pana cand aluatul devine omogen. Infoliem aluatul si il dam la frigider  minim 1 h.

2.  Preincalzim cuptorul la 200°C.

3. Scoatem aluatul, il taiem in doua si il intindem foarte bine intre doua foi de copt. Il taiem cu o forma rotunda de 10 cm, apoi mai intindem odata inainte de a pune in formele de tarta. 

4. Punem cercul de aluat in forma de tarta si-l apasam binisor cu degetele. Intepam aluatul din loc in loc de 2, 3 ori (cel care ajunge pe fundul tavii) cu o furculita. Punem o folie de aluminiu peste aluat si punem in ea orez sau fasole boabe.

5. Introducem formele in cuptor pentru 10-15 min (sau pana cand observam ca marginile s-au rumenit). Le scoatem si le lasam la racit inainte de a le umple.       

Umplutura si Asamblare

1. Amestecam branza de capra cu 2 lg de frisca lichida si cu zaharul.

2. Separat, batem restul de frisca pana cand capata volum si consistenta.

3. Incorporam frisca batuta in branza de capra cu ajutorul unei spatule.

4. Punem umplutura intr-un sac poche si umplem cupele din aluat. Ornam cu zmeura.

Nota!  Eu am avut zmeura congelata, dar puteti folosi proaspata. Puteti folosi si alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Tarte cu branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale