Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Aug 2013 | 4992 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 150 g biscuiti simpli
  • 50 g unt topit
Panna cotta:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 30 g zahar
  • 10 g gelatina granule
Jeleu de prune:
  • 12 prune
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g gelatina granule
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune:

Blat: sfarmam biscuiti fin, adaugam peste ei untul topit si omogenizam.

Tapetam cu folie transparenta 2 forme mici, cu pereti detasabile. Impartim compozitia in 2 parti egale, asezam in cele 2 forme si nivelam cu ajutorul unei lingurite.

Panna Cotta: punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.

Intr-o craticioara punem frisca lichida, laptele, zaharul si punem la foc mic, amestecand continuu pana se divolva zaharul, dar fara sa fiarba.

Adaugam apoi gelatina topita pe baie de aburi, omogenizam, apoi turnam in forme peste blatul de biscuiti.

Lasam sa se raceasca, apoi dam la frigider pana se incheaga.

Dupa aceasta operatiune, pregatim jeleul de prune.

Spalam si indepartam samburii, apoi le punem in vasul de la blender si le maruntim bine.

Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece.

Intr-un vas punem piureul de prune, zaharul, 2 linguri de apa si amestecam la foc mic pana se topeste zaharul.

Apoi topim gelatina, o adaugam in piureul de fructe si omogenizam.

Scoatem formele de la frigider, si turnam jeleul peste panna cotta.

Dam din nou la frigider pana se incheaga jeleul.

Le-am daruit cuiva si pentru a le da o tenta festiva le-am decorat cu biscuiti pe margine!  

TIPS-URI

1

Am folosit 2 forme cu dimensiunea de 12 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu panna cotta si jeleu de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]