Mini torturi Diplomat

de Patricia Iordache in Torturi, 20 Mar 2013 | 6424 vizualizari

 

Se fac foarte usor si sunt foarte aspectuoase, mai ales cand avem nevoie de portii individuale.

 

INGREDIENTE

  • - 3 plicuri gelatina (3X10gr)
  • - apa (cat scrie pe plicul de gelatina, pentru hidratare)
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 1 compot ananas bucati
  • - 500 gr frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie)
  • - 1 cana de zahar tos
  • - 1 lingura smantana (cat mai grasa)
  • pentru decor:
  • - putina ciocolata topita;
  • - arahide glazurate maruntite.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini torturi Diplomat:

Punem bucatile de ananas intr-un castronel (fara sirop). Punem intr-un vas cu fundul gros, gelatina, apa, cele 2 linguri de zahar si oul, amestecam bine.

Asezam vasul pe plita si amestecam pana se dizolva zaharul insa ATENTIE sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie".

Lasam sa se raceasca. Amestecam o cana de zahar cu frisca si mixam pana se intareste, adaugam apoi lingura de smantana. 

Amestecam compozitia din gelatina, frisca, bucatile de ananas pana omogenizam bine.

Montarea se face in tava de briose, dupa ce am pus in fiecare din cele 12 spatii, hartie de briose. Cu ajutorul unei linguri, punem compozitie in fiecare hartiuta de briosa si dam tava la frigider pentru minim 2 ore.

Scoatem apoi mini-tortuletele si le decoram cu ciocolata topita si cu ce mai dorim (eu am pisat cateva arahide glazurate si le-am presarat peste ciocolata topita), apoi le mai bagam putin la frigider si le scoatem doar inainte de a fi servite.

Din cantitatile mentionate, obtinem 12 mini-tortulete si ne mai ramane si putina compozitie pe care eu am pus-o intr-un castronel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini torturi Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400