Inspiratie de moment, rezultat delicios de aromat :))
Umplutura:
Ingredientele se pun in masina de paine la programul de framantat si dospit, sau se framanta cu mana pana aluatul este elastic si se lasa apoi la dospit o ora, intr-un loc cald.
Aluatul se imparte in 5-6 bucati si se ruleaza sub forma de bagheta. Se aplatizeaza putin cu mana si se pune umplutura. Unele se umplu cu rondele de masline, altele cu ceapa rosie taiata fin, altele cu usturoiul ras. Se ruleaza apoi usor si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa la dospit inca jumatate de ora, intr-un loc cald si acoperind tava cu un prosop curat.
Se cresteaza baghetele cu un cutit si se ung cu oul batut, apoi se presara deasupra amestecul de ierburi uscate si cateva masline taiate cubulete fine.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa pana baghetele se rumenesc usor si miroase super in toata casa :)
Se scot apoi pe un grilaj si se lasa la racit.