Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

de madi_marin in Dulciuri, 23 Ian 2017 | 3665 vizualizari

 

Ca la bucătăraşi acasă
 Este o reţetă preluată din revista mea preferata, GoodFood, care din pacate nu mai apare pe piaţa românească. E delicioasă şi foarte potrivită pentru perioada rece, când şi portocalele parcă au aroma la intensitate maximă. Siropul lipicios e nebunie de bun! Încercaţi cu încredere!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou mare
  • coaja de la 1 porocală
  • 45 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 13 g griş
  • 25 g făină
  • 1/4 linguriţă praf de copt
  • un praf de şofran
  • Sirop:
  • zeama de la 2 portocale
  • coaja de la 1 portocală
  • 150 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-chec insiropat cu portocale si sofran:

Într-un castron, se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt,  grişul şi praful de şofran.

Oul se bate bine ca pentru omletă, împreună cu uleiul.

Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine.

Se toarnă aluatul în forme individuale de hârtie goale, în centru.

Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade C(încălzire sus/jos), pentru 15-20 de minute (pentru siguranţă se face testul scobitorii).

În timp ce se coace checul, se pregăteşte siropul : se pun zahărul şi apa într-un vas, la foc mic, până se dizolvă zahărul şi obţinem un sirop. Se adaugă zeama de la două portocale şi coaja rasă de la una dintre ele, plus esenţa de vanilie. Se lasă să scadă până se îngroaşă puţin. Se dă la răcorit.

Checul se scoate din formă şi cât mai e cald se însiropează.

Se serveşte ca atare, cu iaurt grecesc sau cu frişcă naturală.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-chec insiropat cu portocale si sofran" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

kytz 1

24.01.2017, 10:30

Frumos, bun și aromat!

CameliaR 1

24.01.2017, 10:38

Ce bine arata!

oanapl 1

27.01.2017, 14:05

Waw...ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]