Minieclere

de Julie in Prajituri, 4 Oct 2011 | 31845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina, 
  • 250 ml apa, 
  • 100 ml ulei,
  •  un praf de sare, 
  • 4 oua.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 500 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  •  esenta de vanilie, 
  • 40 g amidon alimentar.
  • Decor: 
  • ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere:

Blat:

Intr-un vas se amesteca apa, uleiul si praful de sare. Se pune vasul pe foc si cand totul incepe sa fiarba, se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul, pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul deoparte si se adauga ouale,unul cate unul, mixand dupa fiecare. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,  cu ajutorul unui pos, se aseaza forme mici, lunguiete de aluat. Se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit inca 5-10 min. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema:

Laptele se fierbe si se aromatizeaza cu esenta de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, amidonul, apoi cu laptele caldut, adaugat putin cate putin si mixand in continuare. Compozitia se strecoara si se pune la fiert, amestecand continuu, cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Crema se lasa sa se raceasca, asezand chiar pe suprafata ei folie alimentara, pt a evita formarea crustei.
Se umplu minieclerele cu crema de vanilie si se decoreaza cu ciocolata topita.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

13.01.2014, 22:04

bune

MihaelaB79 1

15.04.2014, 08:20

si tb sa facem ceva special ca sa nu se lase gogoselele?

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec "spate de caprioara"