Minilangosi cu branza si marar

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2015 | 10362 vizualizari

 

irezistbili.....

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • cca 500-600 gr. faina alba
  • branza de burduf (150 gr)
  • branza telemea (200 gr)
  • 1 lingura smantana
  • marar verde
  • ulei pentru prajit, cca 500 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minilangosi cu branza si marar:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta, faina si framantam un aluat elastic.

La final adaugam uleiul si framantam in continuare pana se deprinde aluatul de pe maini si de pe vasul in care il preparam.

Acoperim aluatul si il lasam la dospit in loc ferit de curenti pana isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat o ora.

Amestecam branza de burduf cu telemeaua rasa si mararul tocat, adaugam o lingura de smantana sa devina amestecul de branzeturi mai cremos.

Dupa timpul de dospire scurs intindem aluatul pe masa de lucru infainata, decupam cu forma cercuri din aluat, la mijloc adaugam o lingurita amestec de branzeturi si strangem cu forma capetele aluatului, asa incat sa nu se scurga branza in timpul prajirii langosilor.

Lasam langosii gata formati la dospit pana epuizam intregul aluat, apoi punem intr-o craticioara uleiul la incins.

Prajim langosii pe ambele parti pana capata culaore aurie.

Ii scoatem pe hartie absorbanta, lasam sa se racoreasca putin, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minilangosi cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu smantana si cascaval