Mini-rulada cu ciocolata

de ALIGIULIA in Prajituri, 23 Noi 2012 | 5778 vizualizari

 

Aceasta este prajitura pe care o fac cel mai des...usor de facut,place tuturor,si se poate face si sub forma de tort festiv.

 

INGREDIENTE

  • FOAIA DE RULADA
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa rece
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA
  • 500 ml frisca lichida
  • 3-4 linguri de cacao amara
  • ORNAMENT DEASUPRA
  • 150 gr nuci macinate sau alune
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-rulada cu ciocolata:

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti  e sa aprindeti cuptorul la 180°C. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat bine cu mixerul si un pic de sare pana devine o spuma alba. Se adauga zaharul si se mai bate pana ce se intareste bine si devin lucioase (secretul e sa rasturnati castronul si sa nu cada, atunci sunt gata) Se amesteca apoi galbenusurile cu apa si cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se pune faina in ploaie cate o lingura pe rand amestecand usor de jos in sus, se adauga zaharul vanilat si praful de copt. Se  da la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa o intindeti bine  si uniform cu lingura. Se lasa la cuptor 15 minute. Se scoate si asa calda se pune pe o folie de aluminiu, se taie in doua pe lungime si se ruleaza cu grija ca un sul, cu foaia de aluminiu inauntru, avand asa 2 rulade subtiri (daca va place o puteti lasa asa si faceti o rulada mare si sanatoasa). Se lasa la racit 

Se face crema : se monteaza frisca lichida cu mixerul si cand incepe sa se intareasca se adauga cacaoa. Daca va place puteti pune mai multa cacao sau puteti adauga si o lingura de nutella ...dupa gustul fiecaruia...

Se iau ruladele si se umplu cu frisca, se ruleaza, apoi se ung bine cu frisca pe dinafara (faceti cu mana ca e sfant..sau daca doriti cu un cutit) Odata unse pe toate partile, se rostogolesc bine prin nuca macinata sau prin alune nesarate macinate. Se pun si se strang bine in folie de ceolofan  si se dau 3 ore la frigider.

Se scot, se taie si se impresioneaza oaspetii, prietenii sau familia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

lilik 1

23.11.2012, 22:28

grozava rulada asta

lilik 1

23.11.2012, 22:29

Bun venit!!

Valclaudia 1

19.12.2012, 18:34

foarte faina reteta ta! Bravo!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata