Minitarta cu visine si caise

de T I M E A in Prajituri, 13 Iul 2013 | 5753 vizualizari

 

Vara e inca in toi, asa ca, in continuare trebuie sa ne bucuram de fructele de sezon si sa pregatim deserturi usoare.
Mie imi plac la nebunie atat visinele cat si caisele si le-am combinat pentru a face acest mic desert cat sa imi satisfac pofta de dulce. Sunt convinsa ca o sa va placa si voua tarta mea.

 

INGREDIENTE

  • 60 gr unt
  • 1 albus de ou
  • 2 lingurite zahar brun
  • un varf cutit sare
  • 1/2 lingurita coaja de portocala sau lamaie
  • 1 lingura suc de portocala/ lamaie
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100-120 gr faina
  • Umplutura:
  • 200 gr piersici
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita amidon
  • aprox 30 visine
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarta cu visine si caise:

Aluat:  frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam albusul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de 30 de minute.
Scoatem din frigider  si intindem o foaia putin mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa. 

Eu am folosit o tava dreptunghiulara din ceramica unsa cu putin unt. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele pe margini.

Umplutura: taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc.

Lasam sa fiarba cateva minute  pana se topeste zaharul. Adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam inapoi in vasul de pe foc amestecand pana se ingroasa.

Turnam compozitia peste aluat si nivelam.

Visinele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam peste jeleul de caise.

Tragem marginile aluatului peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 30 min, pana se rumeneste deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra si servim.

TIPS-URI

1

Pentru o tarta mai mare, dublati cantitatile

2

Caisele pot fi inlocuite cu piersici/ nectarine

3

Tava folosita e de 22/13 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarta cu visine si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine