Tocam marunt ceapa,morcovul si tija de telina,apoi le punem cu putin ulei de masline la innabusit.Cand sunt moi stingem cu vinul si lasam la foc iute pana se evapora,apoi punem passata de rosii si apa,amestecam si lasam sa fiarba la foc mic.
Intre timp scobim vinete si le presaram cu sare in interior,apoi le intoarcem cu gura in jos sa lase apa si pregatim umplutura.
Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata si rasa,parmezanul,ouale,patrunjel,sare si piper dupa gust.
Cu aceasta compozitie umplem vinetele si daca ne ramane facem 2-3 chiftelute.
Cand sosul fierbe de 30-40 de minute circa punem vinetele umplute si lasam tot la foc mic inca pt 1 ora(timpul e aproximativ,vedeti cand sosul se ingroasa si carnea e fiarta).
cu 15 minute inainte de a stinge focul punem foile de dafin si potrivim de sare si piper.
Servim vinetele umplute in sos de rosii calde alaturi de o portie de spaghete...