Moelleux au chocolat

de Oana in Prajituri, 14 Mai 2014 | 6404 vizualizari

 

Dupa ce am studiat ciocolatoasele lui Rux am facut si noi acest desert minunat, se topeste in gura si este absolut divin!

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt moale
  • 100 g zahar brun
  • o lingurita esenta de rom
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 2 ciocolate amarui (180 g)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun, apoi se adauga cate un ou intreg si se mixeaza in continuare. Mie mi s-a parut ca parca s-a taiat untul...nu era asa cremos...dar am pus in continuare ingredientele si a iesit perfect! Deci nu va speriati daca are o consistenta mai ciudata.

Am adaugat apoi ciocolata topita la abur, esenta de rom si apoi faina in doua transe, mixand usor sa se incorporeze bine. 

Am uns formele de ceramica cu unt si am pus compozitia in forme.

Cuptorul l-am pregatit la 210 g si am pus formele pentru 10 minute. Daca lasam 8 minute, cum a zis Rux, ieseau si mai cremoase inauntru, insa au fost perfecte si asa.

Extraordinare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snikers cu ciocolata alba