Moussaka

de Anamaria Cook in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2013 | 7137 vizualizari

 

Ce mi-a mai placut moussakaua asta o recomand din toata inima!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 750 g carne tocata de vita
  • un morcov
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • o lingura pasta de tomate
  • 3 cartofi feliati si fierti
  • Pentru sosul bechamel:
  • 75 g unt
  • 75 g faina
  • 600ml lapte
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moussaka:

  Tocati ceapa, morcovul, si ardeiul gras apoi caliti in putin ulei.

  Adaugati carnea tocata cu putina apa, cand carnea s-a calit adaugati pasta de tomate diluata in 100-150 ml apa,  un praf de sare si piper si lasati sa fiarba inca 10-15 minute.

  Pentru sosul bechamel topiti untul, adaugati faina si amestecati energic pana ce obtineti o coca moale. Adaugati laptele treptat si amestecati cu un tel pana ce sosul se ingroasa.

  Taiati vinetele in felii cam de 3-4 mm grosime si caliti-le putin pe ambele parti. Asezati un strat de vinete prajite intr-un vas termorezistent.

  Acoperiti vinetele cu un strat de carne tocata.

  Adaugati ouale batute peste sosul bechamel si amestecati bine pana ce totul se omogenizeaza. Turnati un strat de sos peste carnea tocata. Procedati astfel pana ce epuizati toata carnea tocata si toate vinetele avand grija insa ca ultimul strat sa fie de carne.

  La final asezati un strat de cartofii feliati si fierti. Un sfat am pentru voi, cand fierbeti cartofii nu ii lasati sa se inmoaie prea mult...fierbetii indeajuns incat sa ii puteti patrunde cu varful unui cutit dar sa ramana indeajuns de fermi sa ii puteti manevra.

  Acoperiti cartofii cu restul de sos bechamel.

  Coaceti in cuptorul preincalzit la 160C/gaz 4 pentru 30-40 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.

  POFTA BUNA!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Moussaka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]