Mucenici moldovenesti

de mimmi in Dulciuri, 10 Mar 2011 | 4329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 g faina,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 125 ml lapte ,
  • 125 ml apa ,
  • 150 g zahar ,
  • 1 ou ,
  • 80 g unt ,
  • 1 lingurita  sare,
  • Pentru uns mucenicii inainte de ai introduce la cuptor:
  • 50 ml lapte,
  • 1 galbenus  de ou,  
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa,
  • 5 linguri  zahar ,
  • 1 esenta de portocale,
  • Coaja rasa de la portocala.
  • Pentru uns deasupra:
  • Miere + Miez de nuca macinat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Punem urmatoarele ingrediente in cuva de la  masina de paine:laptele, apa, untul,oul, zaharul,pliculetul de drojdie, faina si lingurita de sare,si lasam pana framanta aluatul.

Daca framantati aluatul cu mana, atunci, puneti intr-un castron incapator faina,faceti un cuib in mijlocul fainii,adaugati pliculetul de drojdie, zaharul,sarea, oul, untul, laptele si apa si framantati pana obtineti un aluat elastic, care sa nu se lipeasca de maini,lasam aluatul la dospit o ora.

Din acest aluat formam bile de cca 50 de gr. (mie mi-au iesit 20 de bile)  Infainam suprafata pe care lucram si ne apucam de lucru: Luam fiecare bucatica de aluat in parte,rulam un snur lung de 45-50 de cm si subtirel. Indoim snurul in doua si il inpletim.Pe urma,formam un cerc, unind capetele impletiturii.Dupa care formam optul si punem mucenicii astfel obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam mucenicii la dospit inca o ora,intre timp pregatim siropurile pentru uns. Punem intr-un bol un galbenus,adaugam 50 ml lapte si amestecam pana la omogenizare.

Intr-un bol punem 300 ml apa, adaugam 5 linguri zahar,1 esenta de portocale,coaja rasa de portocala si amestecam totul pana la omogenizare.

Dupa ce au dospit,ungem mucenicii cu o pensula, cu compozitia obtinuta din lapte si galbenus si ii punem la cuptor pentru cca 20-25 de  minute, pana incep sa se rumeneasca.Dupa ce sunt indeajuns de rumeni, scoatem mucenicii din cuptor ii scufundam in siropul preparat mai sus,ii ungem cu miere si ii tavalim prin nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti