Mucenici moldovenesti

de Sasha1 in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 4652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina tip 00
  • 250 ml lapte
  • 25 g unt
  • 5 oua
  • 50 g drojdie
  • 1 varf sare
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja de la o portocal
  • 200g nuca macinata
  • 300 g miere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Toate ingredientele trebuie sa  fie la temperatura camerei pentru a creste si mucenicii sa iasa pufosi. Cernem faina de 3 ori, adaugam zaharul, sarea si restul ingredientelor uscate. Topim untul pe care-l punem in laptele incalzit si cu drojdia dizolvata si se toarna in aluat apoi ouale,framantam bine si la final adunam aluatul de pe marginini cu putin ulei. Lasam la crescut 1h.

Rupem din aluat bucati cat un ou si facem bastonase pe care le modelam in forma cifrei 8.Le dam la cuptor pentru 15-20 minute la 170 grade.

Cand sunt gata le lasam sa se raceasca , apoi le trecem prin miere si nuca macinata (eu am dat-o pe razatoare cu ochiuri mici).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite americane cu fulgi de ovaz (de post)