Mucenici moldovenești

de LC in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 4215 vizualizari

 

Menționez că a trebuit să refac această rețetă pe 9 martie , întrucât cei 40 de mucenici făcuți cu o zi înainte s-au radiat total în câteva momente :)) ( rețeta am găsit-o mai demult pe un blog și mi-am notat-o în agendă de unde povestesc eu acum )

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 1 kg și 100 de g făină
  • 200 g zahăr
  • 2 pliculețe drojdie uscată
  • 250 ml lapte călduț
  • 250 ml apă călduță
  • 2 ouă
  • 160 g unt
  • 2 lingurițe rase sare
  • Pentru uns mucenicii înainte de a-i introduce la cuptor :
  • 100 ml lapte
  • 2 gălbenușuri crude
  • Pentru sirop:
  • 600 ml apă
  • 300 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 2 esenșe de rom
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • Pentru uns deasupra:
  • miere
  • Pentru presărat deasupra:
  • nucă
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenești:

Pentru aluat : Într-un castron punem făina apoi facem o gropiță în mijloc unde punem drojdia, zahărul, sarea, ouăle, untul, laptele, apa și frământăm foarte bine până nu se mai lipește de mână. Se lasă aluatul la dospit timp de o oră.

Între timp preparăm siropul cu care vom unge mucenicii înainte de a îi introduce în cuptor astfel : amestestecăm cele două gălbenușuri crude cu 100 ml de lapte.

Pentru siropul cu care vom unge mucenicii dupa ce s-au copt procedăm astfel: într-o crăticioară  punem cei 600 ml de apă împreună cu zahărul, esențele de rom și zahărul vanilat și lăsăm la fiert până se formează un sirop...după îl lăsăm la răcit și vom adăuga coaja de lămâie.

Acum începe petrecerea...vom forma 40 de biluțe din care facem optulețele și le asezăm în tavă..după care îi mai lăsăm la dospit încă o oră la loc călduț. După ce s-au dospit îi vom unge cu compioziția obținută din lapte și gălbenușuri, după care îi punem la cuptor pentru cca 20 de minute până se rumenesc ușor. După ce s-au copt îi ungem bine cu siropul obținut...apoi ungem cu miere și presărăm nuca măcinată

TIPS-URI

1

pentru o însiropare mai amplă îi puteți scufunda ușor in sirop...așa cum am procedat și eu

2

se poate presăra și nucă de cocos

3

să nu uitați de foaia de copt pentru a nu se lipi

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenești" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

LC 1

30.03.2012, 14:12

Minimarțianu ăla e sora mea ...Dar vă asigur că în realitate e mult mai frumoasă )

diaconta 1

30.03.2012, 14:28

cred ca doar eu n-am facut mucenici pana acum

deyutzky 1

30.03.2012, 14:57

ce mult imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfintisori moldovenesti