Muraturi asortate

de Laly in Muraturi, 20 Sep 2010 | 10959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg de conopida
  • 500 gr ardei gras rosu
  • 500 gr morcovi
  • 5 dovlecei
  • 2-3 radacini de hrean
  • 350 ml otet
  • 50 gr zahar
  • 50 gr sare
  • 2 l apa
  • piper boabe
  • frunze de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

1.Se spala legumele si se lasa sa se scurga de apa pe un prosop absorbant de bucatarie.Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase,nepatate si nelovite.

2.Se curata morcovii si dovleceii si se taie rondele,conopida se desface buchetele,se taie cotoarele si se aseaza intr-un vas cu apa rece si putina sare,unde se lasa 30 de minute.Ardeii se curata de seminte si se taie feliute.

3.In borcanul bine spalat si uscat,se asaza legumele asortate:conopida,morcovii,dovleceii si ardeii.Printre muraturi se pun frunze de marar si boabe de piper negru.

4.Separat,intr-un vas se fierbe apa amestecata cu otetul,zaharul si sarea.Dupa ce a dat in clocot,se ia de pe foc si se toarna fierbinte peste legume.(Se pun cutite sub borcan sa nu crape).

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

ela 1

20.09.2010, 18:20

ce muraturi.....vin la tine la iarna

Sylvia 1

21.09.2010, 18:08

Vai ce bine arata minunati, asta mai trebuei sa pun si eu conopida, e tare buna iarna

elena1988 1

24.02.2011, 09:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu conopida in propria saramura