Musaca aperitiv vegetarian

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2010 | 6408 vizualizari

 

O combinatie foarte racoritoare de dovlecel cu rosie,tocmai buna vara cand organismul cere hrana usoara si vitaminizanta.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3 rosii coapte,decojite
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • cateva frunze menta proaspata (optional)
  • ulei masline
  • 1/2 cana otet de mere cu miere+1/2 lingurita zahar brun
  • sare.piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca aperitiv vegetarian:

Dovleceii se spala bine si se taie rondele potrivite fara a-i curata.Se presara cu un praf de sare si se lasa cam 30 min. in strecuratoare.Se scurg bine si se tamponeaza usor cu un servetel de hartie. Se rumenesc in putin ulei de masline.

Rosiile decojite se taie felii f. subtiri, usturoiul se piseaza.Otetul cu zaharul se dau in cateva clocote si se lasa la racorit.

Intr-un vas de pyrex de masura potrivita se asambleaza "musacaua" astfel:

un strat de dovlecei,unul de rosii,pe deasupra presaram usturoiul pisat si patrunjel tocat. Adaugam sare si piper proaspat macinat dupa gust.Continuam pana ajungem la ultimul strat , dovlecei.

Acoperim cu patrunjel,usturoi si menta maruntita fin.Peste compozitie turnam otetul,un fir de ulei bun de masline si acoperim. Dam la frigider sa se patrunda gusturile.

 

TIPS-URI

1

Noi o servim cu paine prajita calda

2

Mai nou folosesc cu succes un mix de piper (alb,rosu,verde,negru) rasnit pe loc.E si gustos dar parca mai putin aspru ca cel negru gata macinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca aperitiv vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini pateuri cu crema de branza si rosii cherry coapte