Musaca de cartofi

de Laly in Mancaruri cu carne, 22 Oct 2010 | 6531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 800 gr carne
  • 2 cepe potrivite
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 ou
  • 1 lingura de unt
  • sare,piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Punem cartofii la fiert in coaja dupa ce i-am spalat bine.Intre timp pregatim umplutura:tocam ceapa marunt si o punem la calit in doua linguri de ulei.

Cand a devenit sticloasa,adaugam carnea tocata si lasam la foc domol pana scade bine.Se potriveste cu sare si piper dupa gust.Dupa ce s-a calit bine carnea se da deoparte,si se lasa un pic la racit,apoi se adauga un ou batut si patrunjelul tocat.

Cartofii se curata si se dau prin masina de tocat.Piureul rezultat se amesteca cu untul si un praf de sare.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt se pune un strat de cartofi,umplutura si apoi restul de cartofi.Se toarna deasupra sosul de rosii si se da la cuptor la foc mic.Se scoate cand devine usor rumenie la suprafata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu mixt de legume si carne tocata