Musaca de cartofi

de lilik in Vita, 24 Noi 2010 | 14171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi(circa)
  • 650-700 gr carne tocata vita
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 pahar vin rosu
  • sare,piper,patrunjel dupa gust
  • 450 ml sos bechamel
  • parmezan ras(sau casacaval)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

punem cartofii cu coaja la fiert.tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit in putin ulei,cand incep sa se rumeneasca punem carnea si o lasam pana isi schimba culoarea,apoi punem vinul si lasam sa se evapore.

cand s-a evaporat vinul punem sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic10-15 min,dupa care potrivim de sare si piper si punem patrunjel.

scurgem cartofii cand sunt aproape fierti,ii curatam de coaja si ii taiem felii.

punem intr-un vas temorezistent sau o tava un strat de cartofi,deasupra carnea si inca un strat de cartofi,iar peste punem sosul bechamel si presaram cu parmezan.

dam la cuptor la 200° pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”