Musaca de cartofi

de MoliCook in Porc, 20 Dec 2010 | 8043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata
  • 6 linguri suc de rosii
  • 5-6 cartofi
  • 2 cepe
  • cimbru
  • marar
  • patrujel
  • 4 linguri smantana
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se fierb doar jumatate in coaja, dupa care se lasa la racit.

Tocam ceapa marunt si o calim, pana se inmoaie.Adaugam si un pahar cu apa peste, daca e necesar.Apoi adaugam carnea tocata si condimentele,si 2 pahare cu apa.

Lasam sa fiarba bine, pana scade apa.Punem peste si sosul de rosii.La final, patrunjelul si mararul tocate marunt le amestecam cu carnea tocata.
Intr-un bol amestecam smantana cu ouale.
Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele.

Ungem vasul in care vrem sa facem cu unt si asezam un rand cartofi, un rand carne tocata si peste smantana si apoi din nou un rand cartofi. Si intindem 2-3 linguri suc de rosii pentru aspect

Dam la cuptor pana ce cartofii devin aurii.

Se poate servi cu muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti